Hvordan sikrer vi bedre behandling på tværs af Norden til patienter med sjældne sygdomme?

Den 14. marts 2025 fortsætter vi debatten fra efteråret om sjældne sygdomme og patienters adgang til behandling – denne gang i et nordisk perspektiv.

Vi vil blandt andet dykke ned i det forhold, at geografi ikke skal definere patienters adgang til nye behandlinger og innovative teknologier.

Sammen med repræsentanter fra Sverige, Norge, Finland og Danmark sætter vi spot på forskelle og ligheder i forhold til sjældne sygdomme, datadeling og screening på tværs af Norden.

TID:

Den 14. marts 2025 kl. 9-11 (ankomst fra kl. 8.30).

STED:

Rebel Workspace, Dampfærgevej 27-29, 5. sal, 2100 København Ø.

PROGRAM:

Bridging the Gap: How Can Nordic Countries Secure Better Care for Rare Disease Patients

Sektion 1 og 2 er nordisk og virtuel (vises på storskærm for publikum)

SEKTION 1 (kl. 9-9.22)

Nedbrydning af databarrierer

Diskussion af, hvordan vi bedre kan dele sundhedsdata på tværs af Norden. Sjældne sygdomme påvirker meget små populationer, og datadeling kan være afgørende for at diagnosticere og behandle sygdommene.

SEKTION 2 (kl. 9.23-9.45)

Neonatal screening – Hvad kan vi lære af hinanden?

Diskussion af, hvad vi kan lære af hinanden i Norden, når det gælder implementering af screening for de sygdomme, hvor tidlig behandling er afgørende for at stoppe eller bremse sygdomsudviklingen.

PAUSE (kl. 9.45-10)

Kan øget screening og datadeling sikre lige adgang til behandling?

Sektion 3 er dansk og fysisk

SEKTION 3 (kl. 10-10.45)

Omsætning til danske forhold

Diskussion af, hvordan vi kan bruge erfaringerne fra vores nabolande til at skabe bedre adgang til behandling for patienter i Danmark.

TAK FOR IDAG (kl. 10.45-11)

Moderator til både den nordiske og den danske del vil være Mette Thorn Sørensen fra Molecule Consultancy.


Arrangementet er arrangeret på eget initiativ

Baggrund

Sammen har de nordiske lande en befolkning på næsten 30 millioner. Samarbejde på tværs af grænser kan bl.a. styrke viden og forskning i sjældne sygdomme, da vi som samlet enhed vil kunne indsamle større datamængder og dermed få en bedre forståelse for sygdommenes prævalens og behandlingsmuligheder. Her er European Health Data Space (EHDS) og Nordic University Hospital Alliance (NUHA) gode initiativer.

For at sikre bedst mulig kvalitet i behandlingerne og i udnyttelsen af ressourcer, kunne det give mening, at man i Norden indgår et tættere samarbejde om udfordringer og muligheder for at forbedre tidlig diagnostik og behandling af sjældne sygdomme. Neonatalscreening giver os en unik mulighed for at opdage sygdomme, der kan behandles effektivt, hvis de opdages tidligt.

Disse emner tager vi op ved Nordic Health Talk.

Molecule health talks

Tilmeld dig Molecule Health Talks




    Vælg talk:
    NHT – 14. marts 2025

    Ved tilmelding bliver du automatisk tilmeldt vores invitationsliste. Du kan altid framelde dig listen ved henvendelse til Molecule på .
    Vil du blot tilmelde dig den generelle mailingliste, så klik her.
    Ved tilmelding giver du samtidig samtykke til, at der på dagen vil blive filmet og taget billeder i markedsføringsøjemed. Du kan til en hver tid trække dit samtykke tilbage ved at rette henvendelse til vores Data Protection Officer på . Øvrige henvendelser og generelle spørgsmål rettes til

    KONTAKT OS

    Vil du gerne vide mere om Molecule Health Talks, eller har du et emne, du synes skal på programmet, så kontakt os.

    Johanne Flowers Parning

    Chief Advisor

    +45 +45 51 98 55 78

    Trine Sundby Lavard

    Senior Consultant

    +45 20 30 46 10