06.06.2023

Folkemøde-partnerskab med Europa-Kommissionen: Færdigheder for Fremtiden

Årets folkemøde nærmer sig, og det betyder tid til spændende events, debatter og talks om life science og sundhed. Vi er gået sammen med den danske repræsentation i EU-kommissionen og stiller skarpt på arbejdskraftudfordringerne i det danske sundhedsvæsen og i life science industrien.

Læs mere


24.03.2023

Understøtter vi sundhed og trivsel for alle?

I går fortalte professor Aris Papageorghiou fra Oxford Universitet om vigtigheden af at efterspørge data på delgrupper i forbindelse med Molecule Health Talks. Hans pointe er, at vi overser viden og hypoteser, hvis vi alene kigger på gennemsnitsdata.

Læs mere


08.03.2023

Sund Fremtid

Inspirations- og netværksdag den 23. marts for aktører i og omkring sundhedsvæsenet og life science branchen. Vi skal drøfte bl.a. almen praksis, partnerskaber, digital sundhed, forebyggelse, bæredygtighed, ATMP’er, kræft og psykiatri

Se det fulde program her


01.12.2022

Danskerne skal blive sunde rødkindede nordmænd

Der var fuldt hus, da Karin Friis Bach, formand for Sundhedsudvalget i Danske Regioner og medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden var gæst på Molecule Morgenmøde den 23. november. Hun introducerede sin vision for danskerne sundhed med et billede af fjeldvandrende sunde nordmænd. Dermed prikkede hun til det nordiske konkurrencegen men hendes pointe er, at sundhed primært skabes uden for sundhedsvæsnet. Og Karins centrale budskab er, at ansvaret for sundheden ikke alene hører hjemme i regioner, Sundhedsministeriet og Sundhedsstyrelsen.

Læs mere


14.10.2022

Min erhvervspraktik hos Molecule

Mia-Maja går i 9. klasse på Frederikssunds Private Realskole.
I uge 41 var hun i erhvervspraktik hos Molecule Consultancy, hvor hun fik lov til at snuse til hverdagen som konsulent. Læs om hendes oplevelser.

Læs mere


11.10.2022

Rikke, robotter og ready-to-use

Hvis ikke I allerede følger Bertalan Mesko, så gør det, opfordrede Rikke Løvig Simonsen, direktør for Region Hovedstadens Apotek. Hvis vi følte os dynamiske og vidende, da Molecule Morgenmødet startede, så fik Rikke nok alligevel de fleste af os til at kridte skoene. Der skal ske noget, og det skal vi alle bidrage til, hvis vi vil være en del af det offentlige sundhedsvæsen. Hvis vi skal have et fælles sundhedsvæsen. Og ansvaret skal tages, lige fra frontlinje over industri til politiske fælles løsninger. Rikke efterlod ikke tvivl om, at der sker noget.

Læs mere


20.09.2022

Molecule starter Female Health netværk

Der mangler forskning og viden om piger og kvinders sundhed. Kunder og samarbejdsparter har efterspurgt handling på området, og Molecule har derfor efterlyst et netværk, hvor aktørerne kan samles.

Læs mere


15.09.2022

Systemisk analfabetisme i vores sundhedsvæsen

Morgenmøde den 23. november med Karin Friis Bach, formand for sundhedsudvalget i Danske Regioner og medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden, hvor hun er 2. næstformand for rådet, ligesom hun bl.a. sidder i Forretningsudvalget. 

Læs mere


23.06.2022

Har vi virkelig brug for nye løbetrøjer? 

Sådan lød spørgsmålet fra en af Molecules medarbejdere, da vi i foråret diskuterede vores kommende deltagelse i DHL-stafetten. Faktisk var vi ikke helt enige.

Læs mere


10.06.2022

Folkemøde 2022 om fysisk, mental og seksuel sundhed og trivsel

Se programmet for scene D11 her, lavet i et samarbejde mellem ArtPolitico, Galleri Galschiøt og Molecule

Læs mere


12.05.2022

Kæmpe potentiale i sundhed og forretning, hvis vi gennemskuer egne blinde vinkler

Den 10. maj gæstede Cathrine Nygaard Christensen fra BioInnovation Institute Molecule Morgenmøde, hvor vi havde samlet gode samarbejdspartnere til et oplæg om innovativ forskning og start-ups relateret til kvinders sundhed.

Læs mere


29.04.2022

Genterapi – hvad skal ambitionen være for Danmark?

Folkemødet 2022 byder på perspektiver fra overlæge, patientforening, professor m.fl. og deres bud på, om der er noget, vi har behov for at blive klogere på for at kunne sætte retning for Danmarks ambitioner for brug af genterapi? Arrangementet finder sted lørdag den 18. juni kl. 14-15 i Kæmpestrandens debattelt (lokation J5) og er muliggjort af Pfizer Danmark.

Læs mere


25.04.2022

Lægemiddelstyrelsen vil gøre en forskel

Den 22. april samlede vi gode samarbejdspartnere og kollegaer til et Molecule Morgenmøde om Lægemiddelstyrelsens nye strategi som blev præsenteret af direktør Lars Bo Nielsen. Præsentationen førte til flere gode drøftelser, spontant input og en lille smule kritik.

Læs mere


16.03.2022

Molecule Morgenmøde den 22/4 kl. 8.30-10 med direktør i Lægemiddelstyrelsen Lars Bo Nielsen

Her vil vi få et aktuelt indblik i Lægemiddelstyrelsens fokusområder for 2022 og de kommende år med udgangspunkt i Lægemiddelstyrelsens nye strategi. Lars Bo Nielsen vil bl.a. komme ind på Lægemiddelstyrelsens europæiske og internationale engagement, og der vil være mulighed for at få seneste status på styrelsens Dataanalysecenter (DAC).

Læs mere


24.02.2022

Hvad optager Kræftens Bekæmpelse?

Kræftens Bekæmpelse er Danmarks største sygdomsbekæmpende forening og repræsenterer mere end 400.000 medlemmer, har omkring 47.000 frivillige og driver et af Nordeuropas stærkeste kræftforskningscentre med mere end 200 forskere og andet sundhedspersonale tilknyttet.

Læs mere


21.01.2022

Det 10-årige løft af psykiatrien

Tilværelsen for mennesker med psykiske lidelser og bedre mental sundhed er endelig på den sundhedspolitiske dagsorden. Molecule var med, da Sundhedsstyrelsen den 17. januar 2022 præsenterede det længe ventede faglige oplæg til en 10-års plan for psykiatrien Bedre mental sundhed og en styrket indsats til mennesker med psykiske lidelser, som de har udarbejdet i samarbejde med Socialstyrelsen.

Læs mere


18.01.2022

Vælg Klogt er et klogt valg

Med udsagnet ”Mere er ikke altid bedre” startede Vælg Klogt præsentationen til årets første Molecule Morgenmødet den 11. januar 2022. Susanne Axelsen, Camilla Flintholm Raft og Lotte Birk Godiksen fra Vælg Klogt fortalte om arbejdet med at sikre, at danske patienter ikke modtager overflødige undersøgelser eller behandlinger. Om at være sundhedsvæsenets sunde fornuft og fjerne det unødvendige uden at udsætte borgerne for risiko og dermed bruge de knappe ressourcer klogere.

Læs mere


28.11.2021

Når hjem skal være, hvor hjertet er

BørneRiget er et hospital i verdensklasse, der åbner i København i 2025.

Hospitalet er for børn, unge og fødende og har som mål at bidrage til, at familiernes fysiske og mentale kapacitet har plus på kontoen, uanset om de kommer hjem med sorg eller glæde. De indlagte børn og unge skal opleve deres behandling som en naturlig forlængelse af hjemmet.

Det er med andre ord et anderledes, rørende og visionært projekt.

Det oplevede vi på nærmeste hold til Molecule Morgenmøde den 10. november, hvor Lars Hyldgaard Olesen (programchef, Ole Kirk’s Fond) og Thomas Leth Frandsen (lægelig senior projektchef, BørneRiget) fortalte os om, hvordan BørneRiget vil sætte nye standarder for fremtidens behandling og pleje.

Læs mere


01.11.2021

Tanker fra teamet: Er det muligt at hjælpe udviklingslande fra vores smørhul?

Hvad hvis vi i alle vores projekter skulle invitere to personer fra et udviklingsland til at være med? Vi har i Molecule valgt partnerskaber og verdensmål 17 som et af vores prioritetsområder. Behovet for partnerskaber synes større end nogensinde. Verden er fuld af ekstrem ulighed, voldsomme konflikter og humanitære katastrofer.

Læs mere


29.10.2021

Molecule Morgenmøde med regionalvalgets spidskandidater

Nærhed og sammenhæng, fastholdelse af medarbejdere i sundhedsvæsenet samt regionernes samarbejde med life science-industrien blev debatteret, da regionale spidskandidater deltog på vores Molecule Morgenmøde d. 27. oktober 2021.

Læs mere


15.09.2021

Morgenmøde: Aktuel status fra Amgros med perspektivering til fremtiden

Alternative prisaftaler, Amgros’ rolle under corona-pandemien og samarbejdet med de nordiske lande var blandt emnerne, da Flemming Sonne, adm. direktør i Amgros, var gæst på vores Molecule Morgenmøde i dag (15. september 2021)

Lær mere


18.08.2021

Tanker fra teamet: Misbrug, kirurgi og rock’n roll

Tirsdag hørte jeg Christian Harsløf fra KL fortælle, at det var forventet, at klyngeaftalerne skulle finde en faglig og organisatorisk løsning, der sikrer borgere med både en psykiatrisk lidelse og et misbrug et behandlingsforløb med effektivt outcome. Det er der i den grad behov for. Samme aften kom jeg tilfældigvis til at sidde ved siden af Thomas Kiær, som er rygkirurg. Han fortalte, at hans tilgang som kirurg er, at han ikke opererer nogle, der har været på høj-potent smertelindring i mere end 3 uger

Læs mere


01.06.2021

Osteoporose – den hemmelige folkesygdom

Patienter og sundhedsfaglige ledelser er inviteret til regionale møder om potentialer og gode eksempler omkring forebyggelse og behandling af osteoporose. Formålet er at sætte fokus på de gode samarbejde på tværs af patienter, sektorer og fagligheder og skabe et afsæt til at blive endnu bedre. Initiativet er resultatet af et samarbejde mellem to life science virksomheder, som er fælles om visionen om at forebygge brud hos borgere med osteoporose.

Læs mere


23.04.2021

Stjernestøv og store visioner på Molecule Morgenmøde

Molecule Morgenmødet den 21. april 2021 blev en spændende udfordring af vores syn på behandling, sygehuse og rehabilitering. Thure Lindhardt (skuespiller), Esben Bala Skouboe (civilingeniør med speciale i arkitektur og design) og Per Thorgaard (overlæge, Region Nordjylland) tog Molecules kunder og samarbejdspartnere med på Region Nordjyllands visionære rejse til at skabe sygehusmiljøer, der giver tryghed og håb for patienter og familier.

Læs mere


16.04.2021

Sundhedsdatastyrelsen i højt gear: forskermaskine, covid-19 og data fra kommuner og praksis

Lisbeth Nielsen, direktør i Sundhedsdatastyrelsen, gav et lyn-indblik i den daglige udvikling, drift og strategi i Sundhedsdatastyrelsen på et Molecule Morgenmøde den 7. april 2021. Lisbeth fortalte om omstillingen til en hverdag med Covid-19, f.eks. hvordan smittedata opdateres på timebasis – og snart hvert kvarter – og om hvordan den nationale teststrategi blev skabt og IT-understøttet, og om det minimum af data, der er tilgængelig på coronapasset.

Læs mere


08.04.2021

Viden til et bedre sundhedsvæsen

Direktør Jens Winther Jensen fra Regionernes Kliniske Kvalitetsprogram (RKKP) giver til Molecule Morgenmøde den 3. juni en status fra RKKP og sit perspektiv på, hvordan vi kontinuerligt arbejder med at få mere sundhed og et bedre sundhedsvæsen. Hvordan løser man udfordringen, at kvalitetsudvikling skal foregå i hele borgerens forløb, når det er vanskeligt at få gode data fra f.eks. kommuner og almen praksis? Hvordan kan indikatorer justeres agilt, når nye kvalitetsmål opstår som følge af ny teknologi, nye behandlinger eller nye behov opstår?

Læs mere


03.03.2021

Kultur er et eksklusivt gode for sunde borgere i trivsel

Eller hvad? I Region Nordjylland er udgangspunktet at kunst, kultur og trivsel er en funktion af hinanden. Derfor har de lanceret et initiativ, hvor kunst og kultur er en integreret del af behandlingen. Hvor sengestuen bliver målrettet designet, så den matcher borgerens behov for nærmiljø og tryghed. En digital og interaktiv sengestue.

”Moleculerne” er blevet nysgerrige, så vi har inviteret Per Thorgaard til at komme og fortælle om Region Nordjyllands ambition om ”Mere kultur i sundhedshusene og mere sundhed i kulturhusene” til Molecule Morgenmøde den 21. april kl. 9-10.

Læs mere / tilmelding


22.02.2021

Morgenmøde om EMA Scientific Advisory Group og Medicinrådet

Steen Werner Hansen kommer til Molecule Morgenmøde den 25. marts kl. 9-10 og fortæller om arbejdet i Medicinrådet og i EMA. Steen Werner Hansen giver en status fra Medicinrådet, sit perspektiv på fremtidens udfordringer på lægemiddelområdet og sit bud på, om life science branchen kan blive endnu bedre til at være en konstruktiv medspiller i Medicinrådsarbejdet? Ud over at være den en del af formandsteamet i Medicinrådet, sidder Steen Werner Hansen også i den onkologiske Scientific Advisory Group i EMA, som han også vil orientere om. Vi ser frem til et meget spændende morgenmøde.

Tilmelding her


04.02.2021

Highlights fra Sundhedsdatastyrelsen

Direktør Lisbeth Nielsen kommer til virtuelt Molecule Morgenmøde den 7. april kl. 9-10 og opdaterer os på Sundhedsdatastyrelsens fokuspunkter for indeværende år. Mon ikke det bringer os forbi internationale samarbejder, nationale projekter, Sygehusmedicin- og andre registre samt Sundhedsdatastyrelsens rolle i Covid-19 pandemien?


27.01.2021 

Hvad kan resten af sundhedsvæsenet lære af lægemiddelområdet?

Rigtig meget! Og derfor er Behandlingsrådet ved at folde sig ud som en ny vigtig aktør i vores sundhedsvæsen. Direktør for Behandlingsrådet Malene Møller Nielsen kommer den 10. marts til Molecule Morgenmøde kl. 9-10, hvor det formentlig er for tidligt at pege på, hvad vi skal stoppe med, og hvad vi skal gøre mere af.

Læs mere


10.12.2020 

Nye etiske opmærksomhedsområder i en digital corona-tid

I går havde vi Molecule Morgenmøde med sekretariatschef Rikke Bækgaard Thomassen fra Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien (ENLI). Rikke holdt oplæg med udgangspunkt i en lang række af spørgsmål, som var indkommet fra Molecule’s samarbejdspartnere inden Morgenmødet.

Læs mere


02.11.2020 

Hvad kan vi lære hinanden om bæredygtighed?

På Molecules Morgenmøde på onsdag den 4. november 2020 mødes to fyrtårne i et gensidigt interview om bæredygtighed. Det ene fyrtårn, Susanne Stormer fra Novo Nordisk, har i årevis vist vejen mod bæredygtighed. Mens det andet fyrtårn, Tommy Kjeldsgaard fra Danske Regioner, skal vise vejen fremadrettet. Vi ser derfor frem til et morgenmøde, hvor viden og visioner kommer i spil. Hvor mål og metoder kan bringes op. Og hvor rammer, vilkår og incitamenter kan diskuteres.

Læs mere


19.10.2020 

Jørgen Schøler Kristensen giver en status på Sygehusmedicinregisteret

På næste uges morgenmøde vil Jørgen vise os eksempler på den aktuelle anvendelse af Sygehusmedicinregisteret (SMR) og give os en status samt perspektiver for SMR.

Læs mere


15.10.2020 

Molecules verdensmål er valgt af medarbejderne

Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget. Og sådan er det også, når det gælder bæredygtighed og ansvarlighed. Derfor har vi i Molecule ved afstemning udvalgt, hvilke af FN’s 17 verdensmål vi sætter særligt fokus på. Det har vi gjort ud fra bevidstheden om, at vi netop ikke kan gøre alt – men vi kan alle gøre noget. Og måske ikke så overraskende har vi valgt at fokusere på sundhed, forbrug og partnerskaber.

Læs mere


28.09.2020

Ambitioner og planer for life science-branchen, oplæg og drøftelse med Erhvervsministeriet

Life science-branchen er vigtig for dansk velfærd og erhvervsliv. Dansk life science bidrager til arbejdspladser, forskning, sundhed, bæredygtighed og velfærd. Branchen er på flere måder vigtigere i dag end i går. Derfor glæder vi os til på onsdag, hvor Carsten Kjær Joensen, kontorchef for Erhvervsministeriets life science-enhed, på vores morgenmøde fortæller om den erhvervspolitiske indsats, klimatiltag og vækstvilkår i life science-industrien.

Læs mere


22.09.2020

SDG, Sustainable Development Goals

Life science branchen er en afgørende motor for forskning, innovation og eksport og derfor en kæmpe drivkræft for sundhed og vores velfærd. En branche med så stor en indflydelse har også en forpligtelse til at gå forrest og udvise ansvarlighed og tænke bæredygtigt.

Læs mere


14.09.2020

Mere fokus på livskvalitet og levetid i fremtidens sundhedsøkonomiske analyser

Onsdag den 16. september står på flere måder i QALY’ens tegn. Vi har nemlig inviteret professor på CBS, Lars Peter Østerdal, til at komme og fortælle om hans viden og erfaringer med at inkludere kvalitetsjusterede leveår (QALY) i sundhedsøkonomiske analyser. Derudover er onsdag også dagen for høringsfristen på udkastet til en ny metodehåndbog for Medicinrådet. Det er blandt andet hensigten, at QALY skal inkluderes i Medicinrådets vurderinger fra 1. januar 2021. Vi går derfor i den grad en spændende onsdag i møde.

Læs mere


01.07.2020

Mere lighed i den seksuelle sundhed

På opdrag fra Bayer Danmark har Molecule Consultancy lavet en gennemgang af tilgængelige data om seksuel sundhed med fokus på de 15-25-årige. Datagennemgangen føder ind i nærværende drøftelsesoplæg, der har til hensigt at stimulere mere handling for at forbedre den seksuelle sundhed blandt unge i Danmark.

Læs mere